2010-03-01

Egoizmas

Kodėl taip sunku paprašyti 5 litu pietums arba pačiai paskolinti juos prašančiajam? Kiek dar manyje liko žmogaus nesuteršto puikybe bei egoizmu? O galbūt jo visai neliko? Jis išgaravo ir likusią tuštumą užpildė meilė sau, nors to meile pavadinti negalima. Nėra meilės sau, yra tik egoizmas ir puikybė. Vieni dar išsaugojo užrakintą puikybės demoną, o štai kiti išleido jį į laisvę, kad užvaldytu viską, kas įmanoma. Iš to ir atsiranda visos mūsų bėdos, kai net šypsena nepažystamam praeiviui turi įveikti mūsų ego pančius. Galiu čia ilgai ir nuobodžiai ironizuoti, tačiau visų pirmą reikia pradėti nuo savęs, nes būtent mano gyvenime vis dažniau ir dažniau viską nugali egoizmas.

2 komentarai:

  1. na jau, kada TU buvai egoistė?;] Žinoma, kiekviename iš mūsų yra ta dalis, bet būtent dėl to, kad su ja gimėme, turime su ja ir gyventi, ar ne? Svarbiausia suprasti, kad nuo to niekur nepabėgsi, tik gali išmokti priimti kitų egoizmą ir tikėtis, kad tavasis bus taip pat priimtas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. ech, visą savo gyvenimą buvau didžiulė egoistė ;DD dabar tik kartu su domėjimusi Rytais po truputi ėmiau keistis į gerąją pusę ;D

    AtsakytiPanaikinti